Вы здесь

Молитва — мощное лекарство

Человек, искренне верящий в Бога, всегда пребывает в добром здравии, а посетившие его недуги бывают кратковременными. Молитва — мощное лекарство. Она связывает душу христианина с самим источником жизни. Не всякая молитва доходит до Бога. Ведь мы в суете земной забываем о главном — искренности. Христос учил людей молиться "не всяко, но в духе". Не разумом, а сердцем надо обращаться к Господу. Вера не терпит суеты, обмануть Всевышнего нельзя. Забудьте про суету окружающего мира, уединитесь и в тишине прочтите свою молитву.

Методы восточной медицины

Во имя Отца, и Сына, и Святого Духа. Аминь.

молитва мытаря

Боже, милостив буди мне грешному.

молитва предначинательнля

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитв ради Пречистыя твоея Матери и всех святых, помилуй нас. Аминь.

Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.

молитва об исцелении болящаго

Тропарь, глас 4-н

Скорый в заступлении един сый, Христе, скорое свыше покажи посещение страждущему рабу Твоему, и избави от недуг и горьких болезней; и воздвигни во еже пети Тя и славити непрестанно, молитвами Богородицы, Едине Человеколюбие.

Кондак, глас 2-й

На одре болезни лежащаго и смертною раною уязвленнаго, якоже иногда воздвигл еси, Спасе, Петрову тещу и разслабленнаго на одре носимаго; сице и ныне, Милосерде, страждуша-го посети и исцели: Ты бо един еси недуги и болезни рода нашего понесый и вся могий, яко Многомилостив.



Молитва

Владыко, Вседержителю, Святый Царю, на казуяй и не умерщвляяй, утверждаяй низпадаю-щия и возводяй низверженныя, телесныя чело-веков скорби исправляяй, молимся Тебе, Боже наш, раба Твоего (имя рек) немощствующа посети милостию Твоею, прости ему всякое согрешение вольное и невольное. Ей, Господи, врачебную Твою силу с небесе низпосли, прикосни-ся телеси, угаси огневицу, укроти страсть и всякую немощь таяющуюся, буди врач раба Твоего (имя рек), воздвигни его от одра болезненна го и от ложа озлобления цела и всесовершенна, даруй его Церкви Твоей благоугождающа и творяща волю Твою. Твое 6о есть, еже миловати и спасати ны, Боже наш, и Тебе славу возсылаем. Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

преподобному сердфиму саровскому

О, пречудный отче Серафиме, великий Саровский чудотворче, всем прибегающим к тебе скоропослушный помощниче! Во дни земнаго жития твоего никтоже от тебе тощь и неутешен отыде, но всем в сладость бысть видение лика твоего и благоуветливый глас словес твоих. К сим же и дар исцелений, дар прозрения, дар немощных душ врачевания обилен в тебе явися. Егда же призва тя Бог от земных трудов к небесному упокоению, николиже любы твоя преста от нас, и невозможно есть исчислити чудеса твоя, умножившаяся, яко звезды небесныя; се бо по всем концем земли нашея людем Божиим являешися и даруеши им исцеления. Темже и мы вопием ти: о, претихий и кроткий угодниче Божий, дерзновенный к Нему молитвенниче, николиже призывающия тя отреваяй! Вознеси о нас благомощную твою молитву ко Господу сил, да дарует нам вся благопотребная в жизни сей и вся душевному спасению полезная, да оградит нас от падений греховных и истинному покаянию да научит нас, во еже безпреткновенно выйти нам в вечное Небесное Царство, идеже ты ныне в незаходимей сияеши славе, и тамо воспевати со всеми святыми Живоначальную Троицу во веки веков. Аминь.

св. великомученнику и целителю плнтелеимону

О, великий угодниче Христов, страстотерпче и врачу многомилостивый Пантелеймоне! Уми-лосердися надо мною, грешным рабом, услыши стенание и вопль мой, умилостиви небеснаго, верховнаго Врача душ и телес наших, Христа Бога нашего, да дарует ми исцеление от недуга, мя гнетущаго. При им и недостойное моление греш-нейшаго паче всех человек. Посети мя благодатным посещением. Не возгнушайся греховных язв моих, помажи их елеем милости твоея и исцели мя; да здрав сый душею и телом, остаток дней моих, благодатию Божиею, возмогу провести в покаяния и угождении Богу и сподоблюся вос-прияти благ и й конец жития моего. Ей, угодниче Божий! Умоли Христа Бога, да, предстательством твоим дарует здравие телу моему и спасение души моей. Аминь.

славословие пресвятой троице

Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу, и ныне, и присно, и во веки веков. Аминь.

В этой молитве мы ничего не просим у Бога, а только славим Его, явившегося людям в трех лицах: Отца, и Сына и Святого Духа, которым теперь и вечно принадлежит одинаковая честь прославление.

молитва пресвятой троице

Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Снятый, прости и исцели немощи наша, имени Твоего ради.

Молитва эта — просительная. В ней мы обращаемся сначала ко всем трем лицам вместе, а потом к каждому лицу Троицы отдельно: к Богу Отцу, чтобы Он очистил грехи наши; к Богу Сыну, чтобы Он простил беззакония наши; к Богу Духу Святому, чтобы Он простил и исцелил немощи наши.